Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Zes jaar en klaar....

26 mei 2013
Dan is er vandaag het allerlaatste verhaaltje op deze site! Zes jaar lang hebben we, zeker in het begin, bijna dagelijks bijgehouden wat er zich afspeelde in jullie leventje...Vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten staan erin beschreven....Nu zes jaar later is het klaar, deze site dan.....Zes jaar lijkt lang, maar is omgevlogen! Wat weten we nog goed hoe alles was....en zeker als we samen met jullie, jullie foto-boeken bekijken...het lijkt als de dag van gister dat jullie geboren zijn.


 
Nu zijn jullie zes en al bijna kleuter af. Jullie groeien op als twee schatten van mensen! Wat doen jullie het goed, en wat zijn we trots op jullie! En dat zullen we altijd blijven!

Hele dikke kus van mama Baukje en mama José

Zes jaar!

25 mei 2013
Vandaag was Anna het eerst wakker, en wel al om half 6!! Erg vroeg dus! Na een half uurtje kletsen heeft Anna Marijn maar opgehaald. Jullie zijn vandaag jarig en dan moet je de hele dag meenemen! Bij de mama's in bed nog wat cadeautjes uitpakken en daarna naar beneden voor een broodje...Toen in de kleren en wachten op de visite! Beppe Annie kwam als eerste, wat een verrassing! Daarna pake en beppe. Met hele grote cadeaus! Anna kreeg skeelers en Marijn een grote doos turtlelego. Toen kwam Sigrid, met Igor en Rico gevolgd door beppe Baukje en Ans en Marc met Sarah. 

's Middags kwam er nog veel meer bezoek, Nanning, met Ties en Noortje, Jos en Susan met Ruben, Inge en Otto, en natuurlijk oma, van wie jullie een skateboard kregen! Hoe cool! En verder waren Esther en Mathieu met Manon en Lotte, en Marjan en Mette.  er nog en Tygo met Stan en zijn ouders. Het was een gezellige drukte! 

Jullie hebben je vandaag echt prima vermaakt! Het weer deed niet echt gezellig mee, maar dat mocht de pret niet drukken.  

Trakteren op school

24 mei 2013
Vrijdag 24 mei mochten jullie je verjaardag vieren op school, alweer de tweede keer sinds je op school zit. Juf Tilly was er klaar voor. 3 hoeden stonden er klaar, een voor Anna, een voor Marijn en een voor jullie vriendje Fabian die tegelijk met jullie jarig is. De mama's mochten mee om nog even te kijken. Alle kinderen zongen een uitgebreid verjaardagsrepetoire en om de beurt mochten jullie de kaarsjes uitblazen op het digibord! Het hoogtepunt was het springen op de tafels, en dan door juf naar een andere plek 'getoverd' worden.

Het was een hele fijne dag voor jullie, lekker de klassen rond met Tygo, Danai, Taylan en Igor. Om 10.00 uur trakteren en om 11.45 uur nog een keer...ijsjes! lekker!

Kinderfeestje

18 mei 2013
Na bijna een jaar niets te hebben geschreven op deze site nu waarschijnlijk een van de laatste verhaaltjes....Zaterdag 18 mei vierden we het kinderfeestje van Anna en Marijn, op de Burmaniaboerderij in Lekkum. Met 14 kleuters gingen we richting Lekkum waar we bij het uitstappen werden geconfronteerd met landelijke luchten....haha! We werden begroet door een heel grote hond, Hesta, gelukkig was niemand bang voor honden!

Toen in de stal, zitten op de strobalen en luisteren naar wat we de middag allemaal gingen doen! Eerst moesten de cadeautjes worden verstopt in het stro en werden Anna en Marijn toegezongen vanaf een hoge toren van strobalen. Daarna het zoeken van de cadeaus en het uitpakken. Daarna kon het echte boerderijachtige van de middag beginnen!  Met een stempelkaart op zak gingen we in twee groepen allerlei leuke dingen doen met de dieren die er op de boerderij waren. Zo mocht Anna de pony uit het land halen en gingen ze haar samen lekker borstelen terwijl Marijn met zijn groepje eerst koos voor de konijntjes....lekker knuffelen en eten geven. Toen waren de kippen aan de beurt. Eieren rapen tussen de kippen en daarna met de trekker hooi brengen aan de geitjes en daarna nog wat brokjes. Ook stond er een kalfje in een box die wel wat melk lustte, dus ook dat moet gedaan!

Op de boerderij zijn er vele verschillende klusjes te doen en allemaal hebben we ze gedaan. Nadat we ook nog even in de melktank hadden gekeken en iedereen ook nog even in de echte trekker had gezeten was het tijd voor een boerenijsje. Toen was de middag op de boerderij alweer om en was het tijd om naar huis te gaan. Thuis hebben we nog samen patatjes gegeten en toen werd iedereen alweer opgehaald. Wat was het een leuke middag! Het was een super geslaagd feestje!

De zomervakantie

21 juli 2012
 In de eerste week van onze vakantie zijn we vooral bezig geweest met de voorbereiding op onze vakantie naar Oostenrijk. Zo deden we de laatste inkopen en begonnen we al met een beetje pakken....Vrijdag 27  juli vertrokken we, 3 kwartier later dan gepland richting Duitsland. Na wat plasstops en 1,5 uur in de file bereikten we Greding, het dorp waar we in een ouderwets gasthof gingen eten en overnachten...De volgende dag vertrokken we rond 9 uur weer.  de reis verliep voorspoedig al kwamen we wel weer in heel wat files terecht. uiteindelijk waren we rond 3 uur op ons vakantieadres voor 2 weken. daar troffen we meneer Koos en hij bracht ons naar onze caravan...echt een prachtig luxe ding met hele fijne bedden en goede apperatuur,  2 douches en 2 toiletten!! en een hele fijne ruime veranda......

We installeerden ons, pakten onze spullen uit en maakten de bedden op. Jose ging met Anna en Marijn even de. Camping verkennen en toen ze terugkwamen aten we as usual campingmacaroni met smac! toen nog wat spelen, douchen en naar bed! 

De volgende ochtend redelijk vroeg op want we wilden natuurlijk verse broodjes bij het ontbijt en dat kon wel maar dan moest je wel om 7.45uur naar de bakker die er vanaf die tijd een half uurtje stond met zijn broodjes. Anna en Marijn vonden het erg euk om mee te gaan naar de bakker en dit ritueel herhaalde zich dagelijks gedurende onze hele tijd daar....

De dag erna gingen we op onderzoek uit in de omgeving en vonden een waterval om te beklimmen. Erg leuk, Anna en Marijn vonden het kabbelende beekje onder aan de waterval al indrukwekkend, dus toen we al klimmend en klauterend over rotsen en boomwortels de waterval beklommen werd het nog leuker, een groot avontuur. De wandelschoenen deden het erg goed! Het had net gehageld en dus waren de paden glad, we moesten dus goed uitkijken waar we liepen.....Onder aan de berg stond een huisje waar we op de veranda wat dronken.

De volgende dag begon goed, na het ontbijt gingen Anna en Marijn lekker spelen met Gera en LIsa en Eva, onze buurmeisjes uit Leeuwarden. Ze gingen hinkelen en verstoppertje spelen. We gingen ook nog even naar Murau om boodschappen te doen. Toen we in het centrum kwamen bleken daar alle winkels dicht tuusen 12 en 14 uur....Jammer! Maar een terrasje met wifi was snel gevonden. Nog een zeer fijne bijkomstigheid was dat de cappucino er erg lekker was, mit sahne! En Anna vond het ijs er erg lekker!! Na deze gezelligheid hebben we een VVV opgezocht en voorzien van info over al het leuke wat we nog konden doen in de omgeving. Anna en Marijn kregen een kinderplattegrond van Murau en al kijken op de kaart liep Marijn biijna tegen een lantaarnpaal op. Via het Anna straatje liepen we omhoog waar we bij hoge trappen uitkwamen. Volgens de kaart was daarboven een kerk en die wilden we wel even bekijken. Anna, maar vooral Marijn zijn altijd erg onder de indruk als ze een kerk binnenstappen, zo ook nu weer. Marijn wilde alles vastleggen op camera, van de heiligenbeelden J aan het kruis......nou ja....We brandden nog een kaarsje voor iedereen die er niet meer is of zielig is en gingen toen weer verder. De trappen gingen verder omhoog en zo kwamen we bij het Slot Murau uit. Daar bekeken we de binnenplaats en gluurden we in hoekjes en achter deuren die open konden....Langs een spannend pad liepen we weer terug naar beneden en kwamen zo weer in het centrum. We deden nog een wandelingetje langs de rivier de MUr en bekeken de beelden die er stonden. Anna vond de vrouw met de katten erg mooi en Marijn moest erg lachen om een beeld van een vrouw met een vis op haar hoofd....

Toen weer naar de camping waar Anna beslist wilde zwemmen, niemand had verder zin, maar even aan de kant zitten was ook goed. En zo lag onze Anna, bijna in haar eentje in het koude water! Dappere!

Na het eten naar de minidisco, waar Peter en Sanne heel erg hun best doen om de kinderen te vermaken met allerlei leuke spelletjes op muziek. Marijn doet uiteindelijk mee, Anna kijkt liever de kat uit de boom....

31 juli, deze dag begon na het ontbijtje op de knutselclub. Ze maakten mooie maskers. ´s Middags vertrokken we richting de Ezelsberg waar we een mooie wandeling maakten. Het was even een tour om er te komen maar uiteindelijk vonden we de plaats waar de wandeling begon. We begonnen laag, met voor de kinderen op de route allerlei leuke natuurlijke dingen, rotsen, koeien met bellen, riviertje oversteken op houten paaltjesm visjes en kikkervisjes kijken, waterpomp ed...Na de derde hut ging de route echt steil omhoog. Dat was te merken aan onze kuiten maar Anna en Marijn stapten dapper door! Af en toe een slokje uit hun veldfles en even uitrusten op een steen....Eenmaal helemaal boven konden we aan de afdaling beginnen, maar niet via een pad maar langs de berghelling naar beneden, al klauterend over stenen en boomwortels met als enkele routebeschrijving, een Oostenrijkse vlag op een rots of een boom....Het werd een avontuurlijke afdaling! Eenmaal beneden was een drankje op een terras wel verdiend, maar t geld lag nog in de auto en die stond nog weer verderop! Aangezien Anna en Marijn best moe waren van de tocht heb ik het geld en de auto opgehaald en zo zaten we aan een lekker drankje bij een hutje.....

wordt vervolgd.........

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.