Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Schoen zetten

21 november 2011
Het afgelopen weekend mochten Anna en Marijn weer hun schoen zetten. Dit keer kregen ze precies wat ze die dag ervoor in de winkel zo graag wilden hebben. Die Sinterklaas let toch wel erg goed op! Wat waren ze blij toen ze dat dus in hun schoen vonden. Maar ook hadden de Pieten de leter van Anna en Marijn op de tafel gestrooid met pepernoten. En er lagen ook nog pepernoten op de geknutselde stoomboten. En de Pieten hadden gespeeld met de playmobil en alles keurig klaargezet om mee te spelen. Anna en Marijn vonden het supercool!

Anna naar de tandarts

15 november 2011
Dinsdagmiddag om 15.00 uur haalde ik Anna uit school omdat zij naar de tandarts moest, en zij alleen want ze had een gaatje. Deze mama zag erg op tegen het boren en vullen van dochterlief maar zelf zag ze het helemaal zitten. We hadden haar goed voorbereid. "De tandarts gaat je kies beter maken, dan moet hij boren en je hoeft geen prikje" ....was dus allemaal prima. Ze klom stoer in de stoel, en de tandarts legde eerst rustig uit wat hij ging doen, liet allerlei dingen zien, stofzuigertje, water enz. Anna vond het allemaal reuze interessant. Ze liet het allemaal gewillig toe en deed erg haar best haar mond zo groot mogelijk open te doen. 10 minuten later was het klaar en mocht ze van de tandarts wat uitzoeken. Onze bikkel, het deed geen pijjn zei ze....

Toen gingen we naar de winkel, we hadden haar wat beloofd. Ze mocht een grote chocoladeletter uitzoeken. En ook een voor Marijn. En Anna kreeg nog een Minnie Mouse. Helemaal gelukkig en opgelucht gingen we Marijn ophalen. Op school waren juf Margriet en juf Yvette natuurlijk wel benieuwd hoe het gegaan was. Anna liet trots haar "nieuwe kies" zien!

We haalden Marijn en hadden verder nog een hele gezellige middag. Beppe belde nog hoe het gegaan was, geen trauma's van de tandarts, wel een klein trauma, want Anna haar chocoladeletter was gevallen, en wel in 30 stukjes!! Huilen!! gelukkig was dat snel over toen we vertelden dat Marijn nu een cocola had en Anna wel 30!!! probleem opgelost!!

Sint Maarten en Sinterklaas

11 november 2011
Zo, en nu is het inmiddels alweer een maand geleden dat er wat nieuws op de site geschreven was....tonge tjonge jong, even denken wat er allemaal gebuerd is afgelopen maand.

11 november, Sint Maarten. Anna en Marijn ahdden op school een mooie lampion geknutseld en zijn daarmee samen met Tygo langs de deuren geweest om liedjes te zingen. Dit was nogal een operatie want net deze week waren ze in onze straat begonnen met het aanleggen van het glasvezelnetwerk en dus lagen er overal stoepen open en waren er provisorisch bruggetjes gemaakt met daaronder diepe greppels met water erin....spannende tocht dus! We eindigden bij buurman Kees met een privé concert aan zijn bed want hij was net geopereerd en Marijn moest en zou ook zingen voor buurman Kees....de schat!
Toen we helemaal koud weer thuis waren kwamen Esther en Mathieu en Manon en Lotte gezellig bij ons een soepje eten.....De volgende dag was de dag van de intocht van Sinterklaas. Bijna te laat en gekleed in nieuwe Pietenpakken kwamen we aan in de Prinsentuin. We hadden een mooie plek en konden alles goed zien. Anna zwaaide er op los maar Marijn keek geboeid maar ietwat ongerust of hij Sinterklaas al zag. Toen die eenmaal in beeld kwam was zijn hart gerust en kon ook Marijn uitbundig zwaaien. Toen de boot voorbij was zijn we naar de Groene weg gelopen waar we een uur hebben gewacht op de Sint en zijn Pieten. Net toen de optocht langs kwam kwam er een oude mevrouw voor Anna en Marijn staan. Wij stonden keurig achter het drnghek en hebben deze vrouw vriendelijk maar dwingend verzocht ergens anders te gaan staan danwel te gaan zitten. Dit deed ze maar toen kwam het Pasveerkorps en die hield stil voor onze neus, met als klapper, de grote trom die op oorhoogte van deze mevrouw enige dikke slagen maakte!!! Gerechtigheid! moet je ook maar niet voor twee kindjes gaan staan!!!
's Avonds mochten Anna en Marijn de schoen zetten en vonden de volgende ochtend een chocoletter in hun schoen en een boekje met cd....

Da's pech, beamer weg!

24 oktober 2011

Toen Anna en marijn vanmorgen naar school gingen konden ze niet in hun eigen lokaal. Er bleek voor de tweede keer te zijn ingebroken op hun school, in hun klas. En wederom is de beamer uit hun klaslokaal gestolen. Sneu voor de kinderen, nu moesten ze beginnen in het lokaal van groep 2 want de politie moest nog sporenonderzoek doen. Een beetje vreemd vonden ze het wel. Vooral Marijn was er erg van onder de indruk, boeven in hun school....en politie.....best spannend allemaal. En ook konden ze niet op hun eigen stoeltjes zitten en met zo'n 40 kleuters in 1 lokaal......ht wachten is nu op het moment dat ze de beide kleutergroepen gaan opsplitsen. We hopen dat dat zo snel mogelijk gaat gebeuren.....wordt vervolgd!

De herfstvakantie

24 oktober 2011
De herfstvakantie is inmiddels alweer in volle vaart voorbij gevlogen, maar wat was het gezellig.
Allereerst vierden we de eerste zaterdag van deze vakantie de verjaardag van mama Baukje. Anna en Marijn vinden visite erg leuk en taartjes eten lekker dus dat was een geslaagde dag.

De zondag was het tijd voor feestje nummer 2 want toen vierde Antje haar verjaardag.

De maandag deden we lekker rustig aan. Anna en Marijn hebben veel buiten gespeeld.

Dinsdag kwam beppe Anna en Marijn al om 9.00 uur ophalen om naar het Fries museum te gaan samen met de 3 kinderen van een collega van haar. Anna en Marijn hadden het er reuze naar hun zin. Een koe melken, kalfjes aaien en nog veel meer. De mama's vonden het ook fijn dat beppe Anna en Marijn had meegenomen want die hebben fijn geshopt in Heerenveen.


Woensdag zijn we met Anna en Marijn naar de bioscoop geweest. Naar de 3D film van de Lion King. Geweldig, al kenden ze de film al een beetje maar gelukkig alleen in het Engels. Om 11.00 uur 's ochtends aan de popcorn en een grote 3D bril op je neus. Is overigens niet echt geschikt voor de kleine neusjes van een kleuter, maar dat terzijde...Anderhalf uur film kijken is lang voor een kleuter, maar ze hielden het best wel goed vol. Toen nog lekker patatjes eten bij de Mac en eenmaal thuis weer fijn buiten spelen met Marit en Manon.

Donderdag kregen Anna en Marijn een verrassing. We hebben een WII spelcomputer gekocht. We leenden een spelletje en zo vermaakten Anna en Marijn, samen met Manon, zich een hele middag met een sportspelletje met Dora en Diego. Echt superleuk, een groot succes dus!

Vrijdag weer een rustig aan dagje en vooral veel buiten spelen en nog cakejes bakken en versieren bij Esther.

Zaterdag begon weer als vanouds met zwemles en boodschappen doen....weer een beetje in het gewone ritme dus.

Zondag zijn we op visite geweest bij grote vriend Thomas en natuurlijk bij Jurrian en Grietje en Robert. Het was weer erg gezellig. De kinderen hebben zich weer goed vermaakt en we bleven ook nog gezellig eten. Een goede afsluiter van deze gezellige herfstvakantie!

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.