Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Memories van Aaron Marijn

Aantal memories: 24

Volgen met je hoofdje en oogjes op donderdag 21 juni 2007

Marijn toen hij 3 weken oud was, Anna toen ze 4 weken oud was.

Voor 't eerst teruglachen op woensdag 20 juni 2007

Marijn toen hij 3 weken oud was en Anna toen ze 4 weken oud was...

Betekenis van jullie namen

Aaron (m) Een van oorsprong Hebreeuwsen naam met als betekenis de verlichte'
Marijn (m/v) Marinus, een Latijnse naam die "van de zee" betekent.

Anna (v) Griekse naam die is afgeleid van het Hebreeuwse Hannah (genadig. lieflijk). De naam is door de eeuwen heen steeds populair geweest. Hij dankt de grote verbreiding aan Anna, de moeder van Maria.
Elin (v) (Scandinavisch) Helena. Griekse naam met als betekenis "fakkel" of "de stralende, de schitterende". De naam is verwant met het Griekse helios (zon) en selene (maan). In de Grieske mythologie was Helena de mooiste vrouw ter wereld. Doordat Paris haar schaakte ontstond de oorlog tegen Troje.

Weer samen

Op zondag 27 mei, 1e Pinksterdag mocht Anna uit de couveuse en kwam ze bij ons op de kamer. Eindelijk weer samen...

25 mei, de dag dat jullie geboren zijn, en hoe!!!

Om 7.00 uur vandaag belde mama José naar het ziekenhuis of er vandaag wel plaats was om geboren te worden. En ja, we mochten komen. Om 7.30 uur waren we in het ziekenhuis en kwamen we op onze "eigen" kamer. Na onderzoek bleek dat ik al 3 cm ontsluiting had, helemaal zelf gedaan zonder infuus. Toen zijn mijn vliezen gebroken en is er een electrode geplaatst op Marijn zijn hoofdje, het voelde alsof alle sluizen open gingen en verder als wat gefriemel. Ik vond het allemaal peanuts. Rond 10.00 uur gaf de CTG hevige contracties aan, die ik niet echt als zodanig merkte. Om 12.00 uur had ik 5 cm ontsluiting en waren de weeen in die twee uren behoorlijk hevig geworden. Eerst heb ik ze weg gepuft op mijn linkerzij, toen op mijn rechter en later in de middag toen het nog erger werd zittend. José was echt geweldig. Ik kon niet in haar hand knijpen omdat ik dat zelf niet prettig vond (met zweethanden heb je niet echt grip!!) Maar met de broekzakken van haar spijkerbroek was ik wel erg blij!

Omdat de weeen nu toch echt wel erg heftig werden heb ik om pijnbestrijding gevraagd, wat overlegd moest worden met de gynaecoloog. Dit overleg duurde zo lang dat de ontsluiting verder vorderde naar 7 cm. Toen kon dat dus niet meer. Twee uren heb ik over 1 cm gedaan en die weeen waren het allerergst. van 7, naar 8, naar 9. Ik moest overgeven en om 17.00 uur zat ik er helemaal doorheen.

Vanaf de 7 cm heb ik de weeen zittend opgevangen en als er een op kwam drukte ik mezelf zo'n 5 cm omhoog uit mijn matras, al woest starend naar een groen slot op de deur tegenover mij. Met dat ding heb ik echt oorlog gevoerd!! Het was alsof dat ding mij die pijn bezorgde.

Tussen de weeen door was ik helemaal weg, een soort slaap ofzo. Soms maakte ik grapjes vertelde José mij later, als: "we gaan er even uit voor de reclame..."(slaat echt nergens op)

Om 18.00 heb ik volledige ontsluiting en mag ik persen! Eindelijk!! Dat voelde erg lekker..

Justine Briet, gyn in opleiding, heeft mij bij het laatste stuk(je) begeleid. Ik was er weer helemaal bij en heb me volledig gefocust op Justine. Na een uur persen kwam Marijn in een dip en werd de vacuumpomp klaargezet, "just in case". Na een kwartier voelde ik een prik, wat warms, moest ik persen en zuchten en werd er opeens een heel mooi glad en warm jongetje op mijn buik gelegd, onze zoon, wat een overweldigend gevoel!!

José heeft de navelstreng doorgenipt kreeg hem toen in haar armen want Anna moest nog geboren worden. Ze was mooi met haar hoofdje naar beneden gegleden, maar op de CTG was te zien dat ze het moeilijk had. Haar hartslag ging snel naar beneden.

Al die tijd was ik heel rustig, en heb ik de paniek die er om mij heen was niet als zodanig ervaren. Hoe José dit heeft ervaren wil ze misschien zelf nog wel vertellen...

Wel vond ik het erg raar dat er uit alle hoeken en deuren van de kamer mensen leken te komen met allemaal een eigen taak. Het leek op banden verwisselen bij de Formule 1. En nog steeds was er bij mij die rust...

Ik werd met mijn bed de gang op gereden, voor de lift werd mijn bloed geprikt. Ondertussen liet ik een spoor van bloed achter op de gang en moesten we snel naar de ok. Van dat ik in de lift geweest ben weet ik niets meer...

Op de gang naar de ok dacht ik alleen maar "Jeetje, wat rijden we hard!" Toen kwamen we op de ok, wat heel gek was, was dat iedereen zich voorstelde, waar dat goed voor is???

In ok 11 ben ik overgestapt op de operatietafel en zag ik een gezicht dat ik direct herkende, het was de moeder van Gijs, een moeder van een kind uit José haar klas die ik een aantal weken eerder had leren kennen (het heeft zo moeten zijn...)

Toen kreeg ik een kapje op mijn mond met actieve zuurstof en zei ik: "José" en was ik weg!

Om 22.00 uur werd ik weer wakker en zag ik José en onze prachtige zoon. Hij werd aangelegd en begon gelijk te drinken. Wauw, wat geweldig! Onze Anna lag toen lekker op neonatologie in haar couveusebakje bij te komen van haar geboorte..Ik heb mijn ouders gebeld en ze verteld dat ze pake en beppe waren geworden van twee gezonde kleinkinderen. Een erg emotioneel moment!

Rond 22.15 uur mocht ik dan eindelijk ook naar onze prachtige dochter. Ze lag heel tevreden in haar couveusenestje om zich heen te kijken. Ik mocht ook haar vasthouden en aanleggen...ook zij dronk direct, maar heel kort omdat ze nog heel moe was..

Mijn ouders, Ans en Marc en Jos zijn daar ook nog even geweest. Ik was zo trots, ik lag daar met onze twee prachtige kinderen en kon ze dan eindelijk vasthouden, ruiken en bekijken.

Anna moest weer in haar nestje en Marijn ging mee naar mijn kamer. Daar kreeg ik mijn laatste controle en ging ik moe, maar zeer voldaan slapen...

Ik heb de bevalling als een hele mooie bijzondere ervaring beleefd. Het heeft mijn leven verrijkt. Ik ben blij dat ze er zijn!

De volgende dag kwam het besef: Ze zijn er, ze zijn van ons en ze gaan nooit meer weg!!

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.